Luxusné byty si vyžadujú luxusný servis
26. januára 2022

Luxusné byty si vyžadujú luxusný servis

Všetci klienti majú právo byť nároční a zaslúžia si rovnakú pozornosť a kvalitu dohľadu nad predajom nehnuteľnosti. Predaj drahých nehnuteľností si vyžaduje špecifickú obratnosť, pružnosť aj trpezlivosť. Naša kancelária Edrey sa systematicky a dlhodobo špecializuje na luxusné byty alebo domy. Vďaka prepracovanej databáze a bohatým skúsenostiam dokáže vyhovieť najrôznejším požiadavkám.

Najviac luxusných nehnuteľností nájdeme vo veľkých mestách a ich okolí. Nie je to však univerzálne pravidlo, pretože ekonomicky najsilnejší klienti si radi priplatia za súkromie, výhľady či unikátnosť samotnej stavby a lokality. Zo všetkých slovenských miest v tomto ohľade vyniká aj Bratislava.

Selekcia potenciálnych záujemcov

Pri kúpe či predaji atraktívnej nehnuteľnosti je potrebný individuálny prístup reflektujúci konkrétne potreby klienta. Luxusné byty a domy sú jedinečné, prispôsobené na mieru individuálnemu vkusu majiteľa. Môžu obsahovať umelecké predmety, špecifické zariadenie alebo neštandardné prvky. Našou úlohou teda nie je nájsť ,,druhého“ záujemcu s totožným vkusom, ale pripraviť ponuku tak, aby pozývala zabývať sa širší okruh záujemcov. A pri troche zručnosti dokážeme pracovať s perspektívou a potenciálom a tým okruh záujemcov rozširovať ešte viac.

Keď ide o luxusné byty, klienti veľmi často vyžadujú diskrétnosť. Zverejnené informácie o predaji môžu vyvolať neželaný efekt. Z verejnej ponuky aj s otvorene komunikovaného dopytu po luxusnej nehnuteľnosti sa dá odvodiť množstvo neželaných intímnych detailov zo života aj ekonomickej stability klienta. Práve preto je dôležitá spolupráca s kvalitnou realitnou kanceláriou. Edrey dokáže pomocou širokej databázy klientov a nehnuteľností presne vyselektovať okruh potenciálnych záujemcov a zrealizovať transakciu diskrétne.

Luxusné byty

Vyberte si nehnuteľnosť priamo z našej databázy. Ponuku vám vieme rozšíriť o nehnuteľnosti z ďalších realitných kancelárií – kontaktujte nás.

Rady vychádzajúce zo skúseností

Ak kupujete alebo predávate bežný dvojizbový či trojizbový byty, nie je pre vás náročné zorientovať sa v cenách. V ponuke je dostatok nehnuteľností na porovnanie. Získať záverečné stanovisko realitnej kancelárie k adekvátnej cene je jednoduché, lebo odlíšiť lepšiu od horšej ponuky je ľahké. Luxusné byty však vyčnievajú z cenového priemeru a je pri nich náročnejšie určiť zodpovedajúcu hodnotu. V takom prípade sa klientovi zíde pomoc odborníkov, ktorí majú zmapovaný trh a dlhoročné skúsenosti s daným typom nehnuteľností. Získať spätnú väzbu trhu na luxusnú nehnuteľnosť v akejkoľvek ponuke si skrátka vyžaduje viac úsilia a ostražitosti.

Luxusné byty a cena

V Edrey rešpektujeme cenové predstavy klientov a držíme sa toho, čo sme si na začiatku spolupráce dohodli. No zároveň, v niektorých prípadoch, môže byť predstava predávajúceho nadnesená. V zásade neexistuje vysoká cena nehnuteľnosti. Pri dnešných cenových trendoch nehnuteľností môže prísť klientovo očakávanie vyššej ceny iba priskoro. Jedného dňa trh jeho predstavu o hodnote predsa len dobehne. Zorientovať sa, kde na časovej a cenovej osi sa práve nachádzame je našou kľúčovou úlohou. Pri diskusiách o cene sa snažíme argumentovať faktami a podkladmi, ktoré sú zostavené kolektívom odborníkov, napr. právnik, znalec, valuátor, bankár a pod. Takéto odborne podložené názory na cenu vedú nakoniec k úspešnému uzavretiu dohody.

Naša filozofia je založená na nadštandardnom servise a tímovej práci.