Ako sa predávajú luxusné nehnuteľnosti
20. októbra 2021

Ako sa predávajú luxusné nehnuteľnosti

Byť úspešný pri predaji nehnuteľností znamená zvoliť si správu stratégiu. Pre luxusné nehnuteľnosti to platí dvojnásobne. Veľa sa naučíte, ak pozorne sledujete cestu klienta od súčasnej nehnuteľnosti k novej.

Luxusné nehnuteľnosti vyžadujú predovšetkým vysokú mieru diskrétnosti

Klient z rôznych dôvodov nemá záujem, aby informácie o predaji boli verejné. Zverejnenie by mohlo neželaným spôsobom ovplyvniť cenu i odkryť detaily, ktoré sú pre klienta veľmi osobné. Ide napr. o luxusné zariadenie, umelecké predmety a ďalšie vybavenie, ktoré je  pre luxusné nehnuteľnosti typické. Už len samotná informácia, že klient nehnuteľnosť predáva, môže vyvolať v jeho okolí rôzne reakcie, ktoré môžu pre neho mať neželané dôsledky.

Ako však predať nehnuteľnosť, keď nemôžete zverejniť fotografie a niekedy ani cenu? Aj s takouto situáciou dokážem v Edrey pracovať a zabezpečiť, aby si nehnuteľnosť našla svojho kupca. Mali sme prípady, že klient nám nedovolil spraviť ani jedinú fotografiu. Ponuku sme napokon odprezentovali iba slovným opisom. Napriek tomu sa nám nehnuteľnosť podarilo predať hneď po prvej obhliadke. 

Interné databázy sú kľúčom i rodinným striebrom

Práca s databázami nám umožňuje osloviť presne zameraný, pomerne úzky okruh potenciálnych kupcov. Naše databázy budujeme vďaka aktívnemu prístupu ku špecifickej skupine klientov. Sú to stovky hodín strávené stretávaním, rozhovormi  a návštevami spoločenských podujatí.

Informovanosť a cena

O luxusné reality v Bratislave a okolí nie je núdza. Každá ponuka, ktorá nie je neprimerane nadhodnotená, vstúpi do našej databázy a prejde zhodnotením. Pre klientov je často dôležité získať k ponuke náš názor, lebo luxusné reality sú našou doménou a disponujeme v tejto oblasti slušným prehľadom a bohatými skúsenosťami. Pre klientov, ktorí sa zaujímajú o investovanie do nehnuteľností sme spoľahlivým odborným partnerom a poradcom.

V princípe rešpektujeme cenovú predstavu klienta, nesnažíme sa robiť pri cene licitátorov. Snažíme sa držať toho, čo sme si na začiatku dohodli. Ak sa domnievame, že je predstava klienta o cene mierne nadnesená, vieme argumentovať spôsobom, ktorý nakoniec vedie k úspešnému predaju. Naše argumenty čerpajú z dobrej znalosti trhu.

Pokiaľ si záujemca nevyberie priamo z našej ponuky, máme veľmi dobrú spoluprácu s kolegami z ďalších realitných kancelárií a vieme nahliadnuť aj do ich databáz.

Luxusné nehnuteľnosti – individuálny prístup rešpektujúci špecifiká

Luxusné byty a domy sú špecifické aj tým, že sú spravidla veľmi originálne, robené na mieru od projektu počnúc, až po vnútorné zariadenie. Zhmotňujú veľmi osobnú predstavu ich majiteľa o živote, luxuse a bývaní. Sú taktiež súčasťou individuálneho ľudského príbehu, istého špecifického obdobia v živote ich majiteľa, ktoré vypovedá aj o jeho úspešnej profesionálnej ceste a naplnení hmotných cieľov.

Luxusné nehnuteľnosti si teda vyžadujú individuálny a citlivý prístup. Našou úlohu je luxusný byt alebo dom predstaviť novému záujemcovi spôsobom, ktorý ho nadchne tak, že sa rozhodne vytvoriť si z neho nový domov. Vždy si dávame záležať na tom, aby prezentačné fotografie zachytili ten intímny pocit krásy, ktorý cítia a vidia ľudia ich dlhoročný majitelia. Preto fotenie robíme, ak je to možné, s ich účasťou.

O čo špecifickejší daný luxusný dom alebo byt je, o to ťažšie je nájsť jeho nového majiteľa. Ak napríklad predávate 8 izbový luxusný dom na Kolibe po francúzskom výrobcovi lietadiel, tak nájsť niekoho podobného, ktorému sa bude dom páčiť, naozaj nie je jednoduché, ale ani nemožné.

Skúsený tím

Naša filozofia je postavená na nadštandardnom servise a tímovej práci. Maklérsky tím tvoria skúsené a šarmantné dámy a páni, ktorí pracujú s nehnuteľnosťami už pomerne dlhú dobu. Je to znalostne, jazykovo i náladovo veľmi vyvážený tím, ktorý dokáže zvládať aj skutočné výzvy.