Petržalku zrejme čakajú od 1.11. zmeny v parkovaní
21. augusta 2019

Petržalku zrejme čakajú od 1.11. zmeny v parkovaní

Podľa starostu Petržalky Jána Hrčku a primátora Bratislavy Matúša Valla by mala byť celá Petržalka zregulovaná do Júla 2020. Zavedenie začne lokalitou Dvory od Novembra a postupne sa dostane do celej Petržalky. Obyvatelia bez trvalého pobytu v Petržalke budú môcť bezplatne parkovať len počas dňa. V nočných hodinách bude parkovanie spoplatnené a budú musieť parkovať na vyhradených parkovacích miestach. Petržalka tak zavádza vlastné parkovacie pravidlá ešte pred nasadením celomestských pravidiel v r. 2021.

„Budeme môcť spoločne získať dostatok dát o pohybe áut, ich obrátkovosti a počte parkujúcich áut počas dňa a noci. Verím, že dáta a poučenia z chýb, ktoré získame spolu s Petržalkou, budeme môcť využiť pri kreovaní nového oddelenia na magistráte, ktoré bude mať na starosti zavedenie parkovacej politiky,“ skonštatoval M. Vallo. Podobné pilotné projekty pripravujú aj mestské časti Nové Mesto či Ružinov. Poslanci musia ešte návrh podporiť.

V 1. etape budú dočasné parkovacie miesta na parkoviskách vyznačené modrou farbou a neskôr sa pridajú aj kolmé parkovacie miesta a miesta na parkovanie pri cestách. Pokutovať sa bude až za opakované pochybenia.