Najzaujímavejšie budovy sveta #2 Mahanakhon, Bangkok
29. februára 2016

Najzaujímavejšie budovy sveta #2 Mahanakhon, Bangkok

V poradí druhom článku o najzaujímavejších budovách sveta sa zameriame na jednu z najkrajších novodobých stavieb sveta s názvom Mahanakhon, ktorá sa nachádza v hlavnom meste Thajska, v Bangkoku.

Tento polyfunkčný mrakodrap zaujme už na prvý pohľad. Celosklenená fasáda je narušená kubistickou špirálou ktorá je obtočená okolo celej budovy. Mahanakhon sa stane oficiálne najvyššou budovou v Bangkoku s výškou 314 metrov a 77 poschodiami. V budove budeme môcť nájst obchody, kancelárie, hotel ale aj 200 apartmánov spoločnosti Ritz – Carlton Residences, ktorých cena sa pohybuje v cenovom rozmedzí od 1,1 000 000 dolárov až po 17 000 000 dolárov, čo znich robí jedny z najdrahších apartmánov v Bangkoku.

Mahanakhonské námestie (Mahanakhon square), ktoré sa nachádza priamo pod týmto majestátnym výtvorom má slúžiť na združovanie ľudí a ích aktivít. Toto námestie bude v najbližších rokoch hostiť množstvo spoločenských a kultúrnych poduajtí, ktoré majú byť jedným z hlavných lákadiel pre zahraničných turistov a investorov.

Špirála, ktorá sa vinie okolo celej budovy začína práve na tomto námestí. V členitom priečelí budovy budú umiestnené terasy s rôznymi kaviarňami, reštauráciami alebo vlastné terasy luxusnýxh apartmánov. Práve táto špirála má byť vnímaná ako pojidlo medzi všetkými odvetviami, ktoré sa budú v budove nachádzať.

Pôvodný dátum dokončenia bol koniec roka 2015. V Auguste 2015 však mali dostavaných 60 podlaží a pri konštrukčnej rýchlosti 2-3 podlažia mesačne stanovili termín dokončenia na September 2016. Mahanakhon bude ponúkať viac ako 150 000 metrov štvorcových úžitkovej plochy a poskytne Thajskému ľudu množstvo pracovných príležitostí a priestoru na lepší a kvalitnejší život.